nr. 0023

Nuevos Tangos Viejos

Of het nu via projecten in de wijk zijn of daarbuiten, via zangles of concerten, Mirre en Alvaro willen hun liefde voor muziek zoveel mogelijk delen met anderen.

De Muzikale VerhalenWandeling van 10 september 2021 sluiten we af in de gemeenschappelijke binnentuin achter het Huis van de Toekomst (BoTu Wijkcollectie nr. 0021). Hier staan bakkers Bart en Ayşe de wandelaars op te wachten met versgebakken broodjes uit de steenoven. 

Zodra we de binnentuin betreden, komen naast de lekkere geur van broodjes ook de speelse klanken van een gitaar en mooi gezang ons tegemoet. 
De muziek is afkomstig van het Argentijnse duo Nuevos Tangos Viejos. Onder begeleiding leren de wandelaars de eerste passen van de Argentijnse Zamba. Deze mini workshop wordt gegeven door dansleraar Mariano Laplume, voor deze gelegenheid toegevoegd aan het duo. 

Nuevos Tangos Viejos bestaat uit zangeres Mirre Valkenburg en gitarist Álvaro Rovira Ruiz. Samen zijn zij zoals ze zelf zeggen een echt muzikaal stel.  

Alvaro: “We hebben elkaar in 2008 ontmoet in een muzikale omgeving en alles is daaromheen gegroeid; van een relatie, tot een familie, naar een leven samen”.  

Het duo maakt Latijns-Amerikaanse muziek en woont met hun 2 dochters aan het Grote Visserijplein. Zij vinden het erg belangrijk om bij hun wijk betrokken te zijn en in contact te staan met hun buren.  

Mirre: “Ik kom zelf uit een dorp op het eiland Texel en daar is de verbinding met de mensen die om je heen wonen heel natuurlijk. Dat is nog steeds een belangrijk deel van me. In verbinding staan met buren is iets wat ik hier automatisch heb voortgezet. Al is het maar heel even een vriendelijk praatje maken”. 

Mirre en Alvaro doen ook vaak mee aan culturele projecten in de wijk. Mirre: “We vinden het belangrijk om op die manier sociaal en maatschappelijk bij te kunnen dragen. Zo zijn we ook een onderdeel van de VerhalenWandeling geworden. We vonden het heel bijzonder om hieraan mee te doen. In de binnentuin van het Huis van de Toekomst heerste een superfijne sfeer en de mensen waren zo enthousiast en verrast. Ook vond ik het mooi dat veel mensen mee durfden te doen met de dansles. Ik merkte daardoor echt al snel een connectie tussen de wandelaars.” 

“We zijn zelf sindsdien ook nog een aantal keer teruggegaan naar de binnentuin bij het Huis van de Toekomst op een woensdagmiddag. We nemen dan onze muziekinstrumenten en kindjes mee en spelen muziek tijdens het bakken van het brood.” 

Of het nu via projecten in de wijk zijn of daarbuiten, via zangles of concerten, Mirre en Alvaro willen hun liefde voor muziek zoveel mogelijk delen met anderen; en daar zijn wij maar al te blij mee!