nr. 0017

YESS! Pop-up store

Yess! is een nieuw, veelzijdig initiatief in Bospolder Tussendijken. Een weggeefwinkel en een plek voor ontmoeting en ontwikkeling van wijkbewoners.

“De coronacrisis heeft armoede zichtbaarder gemaakt, zeker in dit deel van de stad,” zegt Nico Van Splunter, initiatiefnemer van pop-up winkel Yess! Nico heeft een achtergrond als social worker en is inmiddels 10 jaar werkzaam als pastor in Spangen. Hij zag de problemen van dichtbij en wilde hier wat aan doen. Zo is hij begonnen met het platform Delfshaven Helpt (BoTu Wijkcollectie nr. 0006) en met de Yess! Pop-up store.

Yess! is een nieuw, veelzijdig initiatief in Bospolder Tussendijken. Een weggeefwinkel en een plek voor ontmoeting en ontwikkeling van wijkbewoners. Verzachting door voedsel en andere spullen weg te geven. Bijvoorbeeld laptops voor kinderen die tijdens de lockdown anders de lessen niet konden volgen. Maar ook verse komkommers en brood. Armoedebestrijding door de vrijwilligersvergoeding voor de vrijwilligers op te sparen waarmee zij vervolgens een
opleiding kunnen betalen.

Jade Corsica en Alida Adriaan zijn 2 van de 30 vrijwilligers bij de Yess! Pop-up store en vertellen tijdens het Merwe-VierHavens Verhalencafé op 24 september 2020 over het werk bij Yess! Jade vertelt dat ze Yess! echt ziet als een tweede kans die ze krijgt: “Ik spaar mijn vrijwilligersvergoeding op, zodat ik na een tijdje een opleiding kan gaan volgen. En na mijn opleiding hoop ik aan een betaalde baan te komen, zodat ik mijn twee kinderen een beter leven kan geven.” Alida geniet van de glimlach van mensen die zij hen bezorgt: “De blijheid van de mensen en kinderen is al genoeg.”