Juliana is in 1975 vanuit Kaapverdië via Portugal naar Nederland gekomen. Kaapverdië was net onafhankelijk en vreselijk arm. Omdat haar broers en zussen in Rotterdam woonden koos zij ervoor om hier ook naar toe te gaan.
Juliana is sinds 2001 assistent theeproeven bij de monsterkamer. Daar importeren en exporteren ze thee die wordt geproefd en vervolgens geselecteerd aan hand van kwaliteit. De man van Juliana is op zijn 17e vanuit Kaapverdië naar Nederland gekomen en werkt bij Shell Pernis.
Zoon Paulo vertelt over de straat waar ze wonen: “Vroeger was hier helemaal niks. Er was een treinspoor en het zag er echt niet uit. Er waren veel zwervers en die gingen hier altijd chillen. Toen kwam het Dakpark en werden er huizen gebouwd. Nu is het een heel relaxte plek om te wonen.”
José Antonio: “Ik ben trots op hoe het is geworden. Ik loop al 17 jaar in deze straat. Het park is heel uitnodigend om naar toe te gaan, het is een verrijking voor de wijk. Ik geniet ervan omdat ik er mijn eigen volkstuin heb met groente en fruit. Het is een ontmoetingsplek geworden, je komt er iedereen tegen. Het is een afspiegeling van de wijk.
Paulo: “Mensen hebben een beeld over de wijk dat het grimmig is, ik ken dat niet, mijn moeder wordt overal gegroet, bij de Turkse bakker en Marokkaanse slager. Zelf heb ik in 6 verschillende talen broer leren zeggen.
Juliana gaat vaak naar de Floating Farm in het M4H gebied om er rauwe melk te kopen. Juliana: “Ik ga vaak die kant op en zag ineens koeien, zo wist ik ervan. De rauw melk warm ik thuis meteen een beetje op. Ik drink het niet, ik maak er net als mijn oma al deed, witte kaas en boter van.
Paulo: “Ik vond het leuk dat mijn moeder ineens thuis kwam met rauwe melk en er kaas van ging maken. En het smaakt lekker! Ze promoot het ook bij vriendinnen en zussen. Ze hebben een nieuwe hobby bij.”