nr. 0006

Khalid Chennouf 

Sport is belangrijk in Rotterdam. Topsporters zijn een voorbeeld voor jongeren. Zij zetten de kracht van sport in voor de ontwikkeling en ondersteuning van jonge Rotterdammers.

Sport is vital to Rotterdam. Top athletes are an example to young people. They use the power of sport for the development and support of young Rotterdammers.

Khalid Chennouf groeit op in Marokko. Zijn sportleraar herkent en stimuleert zijn talent. Khalid bereikt het hoogste niveau in karate en ontwikkelt zich als bokser. Hij combineert de geleerde vaardigheden in Thaiboksen.

De oud-wereldkampioen komt via een uitwisselingsprogramma in 2004 naar Thaiboksschool Oude Westen. Khalid is duidelijk, streng en consequent. “Sport is een krachtige manier om mensen te verbinden en de samenleving te verbeteren.” 

Het valt ondernemers op hoe goed Khalid omgaat met de vaak lastige wijkjeugd. Met de stichting ‘Vrienden van de thaiboksschool’ weten ze hem in Rotterdam te houden. Ook de pers besteedt regelmatig aandacht aan de sportleraar en in 2017 ontvangt Khalid de Paul Nijgh penning voor zijn inzet.

 

Khalid Chennouf grew up in Morocco. His sports teacher spotted and encouraged his talent. Khalid has attained the highest levels in karate and boxing and combines these skills for Thai boxing.

 The former world champion came to the Thaiboksschool Oude Westen through an exchange programme in 2004. Khalid is clear, strict, and consistent. “Sport is a powerful way to connect people and improve society.”

 Entrepreneurs are struck by how well Khalid deals with the sometimes-difficult neighbourhood youth. Through the “Vrienden van de thaiboksschool” foundation, they  have managed to keep him in Rotterdam. The sports teacher is regularly in the newspapers, and in 2017 Khalid received the Paul Nijgh medal in recognition of his work.